Reklama:

Ostatnie komentarze

Polub nas na Facebook:

Poleć w Google:

Jesteśmy też tu:

Durszlak.pl Mikser Kulinarny Odszukaj.com
zBLOGowani.pl
Top Blogi
Kopytka
Sałatki
Pstrąg pieczony
Makieta kolejowa
Krewetki na ostro
Racuchy
Kluski leniwe
Muszle nadziewane
Kluski śląskie
Domowa wędlina
Hreczniaki
Faworki
Rafaello
Szybkowar przepisy
Najlepsze Blogi

Skorzystaj i Ty:

O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne...
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta pieczarkowa do chleba

Pieczarka ma w naszym domu wiele zastosowań. Ten popularny i dość tani grzyb ma sporo zalet. Pasta pieczarkowa uatrakcyjni na pewno Wasze menu. Przygotowanie jej jest banalne i nie wymaga zbyt dużej ilości czasu. Daje jednak sporo satysfakcji widok dzieciaków pochłaniających pachnące świeżością pajdy chleba posmarowane naszą pieczarkową pastą.

przepis na pastę pieczarkową
Do przygotowania pasty pieczarkowej potrzebujemy:

*Pasta pieczarkowa*
  • 30dag pieczarek
  • 15dag mielonki 
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • pół pęczku koperku (ewentualnie szczypiorku lub zielonej pietruszki)
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

przepis na pastę pieczarkową

Pieczarki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Tak przygotowane pieczarki wrzucamy na półtorej minuty do wrzącej i osolonej wody. Do osobnego pojemnika ścieramy mielonkę na grubych oczkach. Cebulę kroimy  w drobną kostkę. Koperek ( ewentualnie szczypiorek lub pietruszkę) siekamy. Ugotowane na twardo jajka również przecieramy przez grube oczka tarki. Do pojemnika przesypujemy odcedzone z wrzątku pieczarki. Do masy dodajemy majonez i musztardę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy dokładnie do uzyskania konsystencji pasty.

przepis na pastę pieczarkową

Pastę podawać możemy ze świeżym razowym chlebem. Doskonałe tak na kolację jak i na śniadanie. Smacznego !

niedziela, 08 lipca 2012, srk76

________________

comments powered by Disqus

Polecane wpisy