Reklama:

Ostatnie komentarze

Polub nas na Facebook:

Poleć w Google:

Jesteśmy też tu:

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi
zBLOGowani.pl
Tagiatelle z orzechami
Sałatki
Pstrąg pieczony
Polskie bransoletki
Sałatka z brokułami
Racuchy
Kluski leniwe
Muszle nadziewane
Kluski śląskie
Domowa wędlina
Hreczniaki
Pierś kaczki
Kopytka
Szarlotka
Najlepsze Blogi

Cookie Consent

Skorzystaj i Ty:

O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne...
Blog > Komentarze do wpisu

Kapusta kiszona zasmażana

Ulubiony przez większość Polaków produkt spożywczy - kapusta kiszona. Dla wielu narodów po prostu zepsuta. Dla Polaków i innych mieszkańców Północnej Europy kulinarne cudo oraz podstawowy składnik wielu dań. My lubimy ją  podać  zasmażaną na smalcu z cebulką. Doskonały dodatek do mięs w banalnie prostym przepisie.

przepis na kapustę kiszoną

*Kapusta kiszona zasmażana*

  • kapusta kiszona - 1 kg
  • cebula - 2 sztuki
  • kminek mielony - łyżeczka
  • liście laurowe - kilka sztuk
  • ziele angielskie - kilka sztuk
  • suszona włoszczyzna - 1 łyżka
  • pieprz
  • sól
  • cukier

Kiszoną kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych i angielskiego ziela. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na kilku łyżkach smalcu wieprzowego w sporym rondlu. Do cebuli dorzucamy ugotowaną i odsączoną kapustę kiszoną. Doprawiam łyżką suszonej włoszczyzny, mielonym kminkiem, pieprzem, solą i odrobiną cukru. Zasmażamy całość pod przykryciem około 20 minut często mieszając i pilnując by kapusta się nie przypaliła.

przepis na kapustę kiszoną

Po przygotowaniu kapusta powinna się przez noc przegryźć w chłodnym miejscu lub lodówce. Wtedy będzie najlepsza. Ostatnio podawaliśmy kapustę do widocznego na zdjęciach pieczonego na soli kurczaka. Pychota!

sobota, 19 października 2013, srk76

________________

comments powered by Disqus


Komentarze
2013/10/23 12:05:16
Oj dawno nie jadłem kapustki kiszonej mniam mniam.
-
2013/10/24 08:59:08
No to działaj w kuchni :)