Reklama:

Ostatnie komentarze

Polub nas na Facebook:

Poleć w Google:

Jesteśmy też tu:

Durszlak.pl Mikser Kulinarny Odszukaj.com
zBLOGowani.pl
Top Blogi
Kopytka
Sałatki
Pstrąg pieczony
Makieta kolejowa
Krewetki na ostro
Racuchy
Kluski leniwe
Muszle nadziewane
Kluski śląskie
Domowa wędlina
Hreczniaki
Faworki
Rafaello
Szybkowar przepisy
Najlepsze Blogi Cookie Consent

Skorzystaj i Ty:

O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne...
Blog > Komentarze do wpisu

Kapusta kiszona zasmażana

Ulubiony przez większość Polaków produkt spożywczy - kapusta kiszona. Dla wielu narodów po prostu zepsuta. Dla Polaków i innych mieszkańców Północnej Europy kulinarne cudo oraz podstawowy składnik wielu dań. My lubimy ją  podać  zasmażaną na smalcu z cebulką. Doskonały dodatek do mięs w banalnie prostym przepisie.

przepis na kapustę kiszoną

*Kapusta kiszona zasmażana*

  • kapusta kiszona - 1 kg
  • cebula - 2 sztuki
  • kminek mielony - łyżeczka
  • liście laurowe - kilka sztuk
  • ziele angielskie - kilka sztuk
  • suszona włoszczyzna - 1 łyżka
  • pieprz
  • sól
  • cukier

Kiszoną kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych i angielskiego ziela. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na kilku łyżkach smalcu wieprzowego w sporym rondlu. Do cebuli dorzucamy ugotowaną i odsączoną kapustę kiszoną. Doprawiam łyżką suszonej włoszczyzny, mielonym kminkiem, pieprzem, solą i odrobiną cukru. Zasmażamy całość pod przykryciem około 20 minut często mieszając i pilnując by kapusta się nie przypaliła.

przepis na kapustę kiszoną

Po przygotowaniu kapusta powinna się przez noc przegryźć w chłodnym miejscu lub lodówce. Wtedy będzie najlepsza. Ostatnio podawaliśmy kapustę do widocznego na zdjęciach pieczonego na soli kurczaka. Pychota!

sobota, 19 października 2013, srk76

________________

comments powered by Disqus

Polecane wpisy

Komentarze
olaf.nieweglowski
2013/10/23 12:05:16
Oj dawno nie jadłem kapustki kiszonej mniam mniam.
-
srk76
2013/10/24 08:59:08
No to działaj w kuchni :)