Reklama:

Ostatnie komentarze

tekst alternatywny

Polub nas na Facebook:

Poleć w Google:

Jesteśmy też tu:

Durszlak.pl Mikser Kulinarny Odszukaj.com
zBLOGowani.pl
Top Blogi
Kopytka
Sałatki
Pstrąg pieczony
Makieta kolejowa
Krewetki na ostro
Racuchy
Kluski leniwe
Muszle nadziewane
Kluski śląskie
Domowa wędlina
Hreczniaki
Faworki
Rafaello
Szybkowar przepisy
Najlepsze Blogi

Skorzystaj i Ty:

O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne...
Blog > Komentarze do wpisu

Łosoś zapiekany pod serem

Łosoś to chyba obok dorsza najlepsza z łatwo dostępnych w Polsce ryb do przyrządzania szybkich i smacznych dań. Łosoś zapiekany pod serem jest właśnie takim daniem.  Podany z pyszną sałatką ze szparagów pasuje idealnie na majowe popołudnia przy stole.

przepis na łososia

*Łosoś zapiekany pod serem*

  • łosoś filet - 0,5 kg
  • ser mozzarella - 150 g
  • oliwa z oliwek
  • masło 
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • koperek

 

Łososia pozbawiamy skóry jeśli posiada i dzielimy na mniejsze wygodne do podania kawałki. Naczynie żaroodporne należy wysmarować oliwą. Możemy w nim teraz ułożyć kawałki łososia. Skrapiamy solidnie rybę sokiem z cytryny.

przepis na łososia

Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Prószymy fileciki posiekanym drobno koperkiem i posypujemy bogato startą mozzarellą.

przepis na łososia

Na każdy kawałek tak przygotowanego do zapiekania łososia układamy kawałek masła. Zapiekamy rybę w temperaturze 200 stopni Celcjusza plus minus 20 minut.

przepis na łososia

Prosty i smaczny przepis. Polecam.

poniedziałek, 12 maja 2014, srk76

________________

comments powered by Disqus

Polecane wpisy