Ostatnie komentarze

tekst alternatywny

Polub nas na Facebook:

Poleć w Google:

Jesteśmy też tu:

Durszlak.pl Mikser Kulinarny Odszukaj.com
zBLOGowani.pl
Top Blogi
Kopytka
Sałatki
Pstrąg pieczony
Makieta kolejowa
Krewetki na ostro
Racuchy
Kluski leniwe
Muszle nadziewane
Kluski śląskie
Domowa wędlina
Hreczniaki
Faworki
Rafaello
Szybkowar przepisy
Najlepsze Blogi

Skorzystaj i Ty:

O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne...
Blog > Komentarze do wpisu

Dorsz pieczony na warzywach

Dietetyczna wersja pieczonej ryby nie musi być ani nudna ani niesmaczna. Dorsz pieczony na warzywach smakował nam bardzo i raczej na stałe zapisał się w naszym domowym menu.

przepis na dorsza

*Dorsz pieczony na warzywach*

  • dorsz - 450g
  • papryka - 2 sztuki
  • cukinia - 1 sztuka
  • koperek
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • parmezan, gran padano lub inny twardy ser
  • oliwa

Pokrojone warzywa skrapiamy oliwą. Doprawiamy intensywnie pieprzem i solą. Mieszamy rękami i układamy w naczyniu żaroodpornym lub na przykład w jednorazowym pojemniku do zapiekania. Na wierzchu warzyw układamy skropione sokiem z cytryny i natarte solą oraz pieprzem kawałki ryby. Całość posypujemy pietruszką i zamykamy naczynie.

przepis na dorsza

Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni i pieczemy rybę przez około 45 minut. 10 minut przed zdejmujemy pokrywkę, posypujemy tartym serem i zapiekamy na złoto. Co prawda my podaliśmy rybę z ziemniakami i pyszna sałatą ale spokojnie można zjeść ją tylko z pysznymi warzywami, na których ją piekliśmy.

sobota, 12 września 2015, srk76

________________

comments powered by Disqus

Polecane wpisy