Ostatnie komentarze

tekst alternatywny

Polub nas na Facebook:

Poleć w Google:

Jesteśmy też tu:

Durszlak.pl
Kopytka
Sałatki
Pstrąg pieczony
Makieta kolejowa
Krewetki na ostro
Racuchy
Kluski leniwe
Muszle nadziewane
Kluski śląskie
Domowa wędlina
Hreczniaki
Faworki
Rafaello
Szybkowar przepisy

O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne...
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z makreli i sera

Jakość wędliny sklepowej z roku na rok coraz to słabsza. Wiosna i lato ratują śniadania pysznymi polskimi warzywami. A co na jesień? Jesienią jedzmy rybki. Dziś przepis na pyszna pastę z makreli z dodatkiem sera żółtego i szczypiorku. Doskonała na śniadania i kolacje. Prosta w przygotowaniu i smaczna. Zapraszam.

przepis na makrelę

*Pasta z makreli i sera*

  • makrela wędzona - 1 sztuka
  • ser żółty - 15 dag
  • ogórek kiszony - 1 sztuka
  • jajka - 4 sztuki
  • szczypiorek
  • majonez domowy
  • pieprz

Rybę pozbawiamy głowy, skóry z płetwami i ości. Samo mięso rozdrabniamy widelcem. Ogórek kiszony kroimy w drobną kostkę. Ugotowane na twardo jajka przepuszczamy przez jajcarkę (kto ma jeszcze takie cudo w domu?) lub w inny sposób rozdrabniamy. Ser ścieramy na większych oczkach. Drobno siekamy szczypiorek. Mieszamy wszystko z dodatkiem ukręconego domowego majonezu i doprawiamy pieprzem. Można dodać łyżeczkę ostrej musztardy jak ktoś lubi wyraźniejsze smaki.

przepis na makrelę

Do przepisu można użyć każdej innej tłustszej i dobrze uwędzonej ryby. Polecam.

środa, 14 października 2015, srk76

________________

comments powered by Disqus

Polecane wpisy