Ostatnie komentarze

tekst alternatywny

Polub nas na Facebook:

Poleć w Google:

Jeste¶my też tu:

Durszlak.pl
Kopytka
Sałatki
Pstr±g pieczony
Makieta kolejowa
Krewetki na ostro
Racuchy
Kluski leniwe
Muszle nadziewane
Kluski ¶l±skie
Domowa wędlina
Hreczniaki
Faworki
Rafaello
Szybkowar przepisy

O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne...
Blog > Komentarze do wpisu

Pier¶ kurczaka pod gruszk±

Po ¶wi±tecznych szaleństwach czas na lekkie ale smaczne danie. Pier¶ kurczaka dobrze zamarynowana w przyprawach i podpieczona w piekarniku z pyszn± gruszk±.

przepis na pier¶ z kurczaka

*Pier¶ kurczaka pod gruszk±*

  • filet z kurczaka - 4 sztuki
  • gruszka - 2 sztuki
  • słonecznik łuskany
  • ser żółty - 4 plastry
  • jajko
  • m±ka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek - 3 żabki

Marynujemy dzień wcze¶niej (lub chociaż na dwie godziny przed smażeniem) przekrojone na pół piersi kurczaka w mieszance soli, pieprzu i przetartego czosnku. Kotlety panierujemy w rozbełtanym jajku i m±ce. Obsmażamy z obu stron i układamy na wy¶ciełanej papierem dopieczenia blaszce.

przepis na pier¶ z kurczaka

Na każdy filet układamy plaster sera, gruby plaster przeciętej wzdłuż gruszki i posypujemy słonecznikiem. Ziarna można najpierw uprażyć na patelni.

przepis na pier¶ z kurczaka

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 18 stopni około 10 minut. Gotowe piersi kropimy octem balsamicznym lub kremem balsamico.

poniedziałek, 11 stycznia 2016, srk76

________________

comments powered by Disqus

Polecane wpisy