Ostatnie komentarze![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polub nas na Facebook:Poleć w Google:Jesteśmy też tu:![]() ![]() |
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne...
Blog > Komentarze do wpisu
Makaron z kurkamiZainspirowani restauracyjnymi przygodami na wakacjach dziarsko wróciliśmy do domowej kuchni. Na stole wylądował pyszny międzybrodzki pełnoziarnisty makaron i międzybrodzkie kurki ze zbocza Jaworzyny. Tym sposobem w kilka minut zajadaliśmy pyszny makaron z kurkami w śmietanowym sosie. *Makaron z kurkami*
Najpierw należy przygotować grzyby, które lubią mieć między blaszkami sporo ziemi lub piasku. Można zalać je zimną wodą i odstawić na 20 minut. Można spróbować wyczyścić je szczoteczką do zębów podczas płukania. Grzyby siekamy nie za drobno by nie zaginęły gdzieś w sosie i makaronie. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulkę. Dorzucamy kurki i posiekany czosnek. Dusimy całość aż odparuje większość wody. W tym czasie gotujemy al dente makaron. Do uduszonych grzybów dodajemy śmietanę oraz kilka łyżek wody z makaronu. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy do sosu starty ser. Gdy się rozpuści mieszmy go z odsączonym makaronem i podajemy posypując odrobiną sera.
środa, 27 lipca 2016, srk76
|